Световният шампион по бокс Антъни Джошуа ще поднови тренировки в началото на август като подготовка за следващия си мач, който очаква да е през есента.

Най-вероятно съперникът му ще е Владимир Кличко, но ако това не се случи, то Джошуа ще се изправи срещу българина Кубрат Пулев, който е официален претендент за титлата във версия IBF. Британецът е категоричен, че подготовката му ще стартира, дори да няма яснота около съперника.

Кобрата се цели в световната титла: Не ме притеснява никой

Антъни Джошуа се изказа ласкаво за Пулев, макар да призна, че иска да направи мач-реванш с Владимир Кличко.

Реваншът между Кличко и Джошуа отива в Нигерия?

„Нямам търпение, така че най-вероятно подготовката ми ще стартира в началото на август”, заяви 27-годишният боксьор пред Sky Sports News.

Реваншът Джошуа - Кличко се задава, Кобрата ще чака

„В край на октомври, средата на ноември или някъде в началото на декември това е времето, в което може да има мач. Нека да кажем някъде през ноември, което значи три месеца. Някъде в началото на август ще стартирам с подготовката за мач с Кличко или Пулев”, коментира Антъни Джошуа.

„Надявам се, че ще има реванш с Кличко. Можем да направим още един подобен мач. Бих се радвал. Ще е интересно за всички. Ако Кличко не иска реванш, то имам следващи съперници, претенденти като Пулев. Той е чудесен боксьор. Вече се е бил за световна титла, така че има опит на това ниво”, каза още Джошуа по повод най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев.

Промоутърът на Джошуа: Първо Кличко, Пулев през пролетта

„Талантлив е и има достатъчно опит, за да стигне до тук, губил е от Кличко, но тогава украинецът беше доминираща сила. Също би бил интересен мач, ако се случи”, заяви Антъни Джошуа.