Промоутърът Антъни Джошуа Еди Хърн заяви, че е много доволен от решението на Международната боскова федерация да освободи световният шампион по бокс в тежка категория от задължителен мач с Кубрат Пулев. Така британецът получи специално разрешение за мач-реванш срещу Владимир Кличко.

Реваншът Джошуа - Кличко се задава, Кобрата ще чака

“В момента с Антъни сме в такава позиция, че единственото, което можем да направим е да планираме мача с Владимир Кличко. Бъдещето на Джошуа е ясно, що се отнася до предстоящите му два мача”, каза Хърн пред “Скай Спортс”.

“За Джошуа е важно да има сигурен план и стабилност, защото боксът е спорт, в който нямаш право да бъркаш и аз съм му обещал, че това никога няма да се случи. Бъдещето засега е ясно – Владимир Кличко и после Пулев през пролетта на следващата година”, допълни промоутърът на британеца.

Двубоят между Джошуа и Кличко трябва да се състои най-късно до 2 декември, а победителят от него ще трябва задължително след това да защитава шампионския си колан срещу Кубрат Пулев.

Британецът победи Кличко с нокаут в 11-ия рунд на 29 април на "Уембли" и стана световен шампион във версиите IBF, WBA и IBO, записвайки 19-а победа в 19 мача за професионалния ринг.