Олимпийският златен медалист Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) премина през много опасности през април, когато спря бившия крал в тежка категория Владимир Кличко, за да обедини титлите на WBA, IBO и IBF.

Кубрат тренира яко под зоркия поглед на Ули Вегнер

Британецът, който свали на земята Кличко в петия рунд, беше в беда в края на същата тази част, а след това беше и свален в нокдаун в шестата. Кличко в този момент се опитваше да довърши опонента си, а Джошуа го предупредил да спуска кулисите на шоуто или ще си понесе последствията.

Колко пари си разделят Кобрата и Джошуа?

"Когато разговарях с Кличко след като ме беше свалил на земята, просто му казах, че ако ми позволи да премина в следващия рунд, ще го нокаутирам тежко", заяви Джошуа. "Така само воинът в мен се успокои, че все още съм в битката."

Владимир Кличко заложи за победа на Джошуа в мача срещу Пулев

"Единственото нещо, което треньорът ми никога не ме е научил, е как да легна за десет секунди и да стана, преди времето да изтече. Той никога не е влизал в залата с бейзболна бухалка в ръка и с думите: "Това, което ще направим днес, е да ти забия тази бухалка десет пъти в челюстта и да лежиш на пода, а после да видим дали можеш да станеш."

Български рефер на мача между Пулев и Джошуа

В крайна сметка Кличко изпробва уменията на Джошуа в нокдаун, но англичанинът се справи със ситуацията и се завърна в битката, за да спечели срещата в 11-ия рунд чрез технически нокаут.

"Това е ситуация, в която си в режим на битка или дори полет и това, което научих за себе си онази нощ срещу Кличко беше, че имам дълбок характер, на който никой не може да те научи в тренировка", зави Джошуа.

Следващия противник на британеца е родната гордост в света на бокса Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за титлата на IBF. Битката между двамата ще се проведе на 28-ми октомври в Кардиф.