Кубрат Пулев настоява, че Антъни Джошуа е далеч от това да бъде завършен боксьор и добавя, че единствената победа в кариерата на Джошуа, която го е подобрила като боец е тази срещу Владимир Кличко.

Джошуа ще защитава световните си титли в тежка категория на WBA и IBF срещу задължителния претендент Кубрат Пулев в Кардиф на 28-ми октомври. Двубоят ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY

И Джошуа и Пулев се изправиха срещу бившия световен шампион в тежка категория Владимир Кличко, но докато лондончанинът спечели епичната битка на "Уембли" през април, родния боксьор бе убедително спрян през 2014-та година - единствената му загуба на професионалния ринг до момента.

Колко пари си разделят Кобрата и Джошуа?

Въпреки загубата от Кличко, Пулев е категоричен, че е научил много повече от тази загуба, отколкото от която и да е друга победа и е повече от уверен, че е готов за битка с Джошуа.

"Аз не говоря просто така, научих много от битката с Кличко. От една загуба човек научава повече, отколкото от една победа", заяви Кобрата.

"Когато спечелите, смятате, че сте номер едно и нищо повече не е необходимо. Загубата ви кара да правите все повече и повече. Виждам, че не бях готов за Кличко, може ми бях твърде млад, но сега подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и готов за битка", добави той.

Пулев също добави, че е отдал цялото си внимание върху Джошуа, като заяви: "Гледам Джошуа повече, отколкото всеки друг боксьор. Виждам какво прави добре и какво прави зле. Всеки трябва да учи повече, включително и аз. Когато един човек казва, че знае всичко, той лъже.”

“Когато Кличко се изправи срещу Джошуа, битката беше 50 на 50, но той не се подготви правилно, мислейки си, че ще победи Джошуа без проблем. Всеки се учи от загубите си. Сега се наслаждавам на тренировките си и подготовката ми е много концентрирана, силна и интелигентна - готов съм", завърши Пулев.

Кобрата: Най-добрата сделка е тази, от която човек не може да загуби нищо

Български рефер на мача между Пулев и Джошуа

Кобрата се готви за прекрасен жест, ако бие Джошуа

Вълнението расте преди големия мач