Златният ансамбъл на България по художествена гимнастика триумфира с титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

В „Арена Армеец“ в столицата Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс хвърлиха в екстаз публиката с изпълнението си на смесено съчетание на три топки и две въжета, като изправиха феновете на крака, а те ги възнаградиха с дълги аплодисменти.

Четвърто и шесто място за Тасева и Калейн е многобоя, Солдатова взе титлата

Фантастичната ни петорка получи 20.650 от съдиите, които дадоха 12.800 за трудност. Така след страхотната игра в първия ден на квалификациите и получената оценка 20.600 на пет обръча, момичетата на Весела Димитрова събраха недостижимите 41.250 точки на върха.

Припомняме, че през 2017 година тогава дебютантките пред родна публика грациите от ансамбъла отново „грабнаха“ златото в многобоя.

Илиана Раева: Много, брутално силни сме

Със сребърните отличия останаха за отборa на Япония, който получи 19.200 на топки и въжета и след 19.500 на композицията на пет обръча, натрупа сбор от 38.700 на второто място.

Бронзът e за Италия. „Пеперудите“ получиха 19.700 на три топки и две въжета и с оценката от 18.850 на петте обръча, събраха 38.550 на третото място. Съставът на Русия, който се движеше втори след първите изигравания, остана на четвъртата позиция с 38.300.

Раева: Децата са наистина диаманти

В неделя са финалите на отделните съчетания, а „златните“ ни момичета ще се борят отново за отличията.

Ансамбълът: Щастливи сме най-вече, че успяхме да преборим всичко