Новите златни момичета на България от ансамбъла по художествена гимнастика заявиха след спечелената титла в многобоя на Световната купа в София, че са щастливи най-вече от факта, че са успехи да се преборят с всички съпътстващи ги трудности преди началото на състезанието.

Златни и прекрасни! Ансамбълът ни без конкуренция в многобоя

Припомняме, че Ели Бинева се контузи по време на официалната тренировка в четвъртък, а Лаура Траатс получи оток малко преди излизане на килима за композицията на пет обръча. Въпреки всичко това грациите ни играха превъзходно и съдиите им дадоха оценки над 20 и на двете съчетания.

„Много сме щастливи. Най-вече, че успяхме да се преборим с всичко и да излезем и да покажем на какво сме способни“, заяви капитанът Симона Дянкова.

„Притеснение винаги има, но сега бе едно от най-екстремните ни състезания и затова сме толкова щастливи“, продължи Дянкова.

„Колкото и да е странно, когато се контузих, до някаква степен се зарадвах, защото, когато имаме такива трудности, знаем, че след това ставаме по-силни“, добави Бинева.

Илиана Раева: Много, брутално силни сме

„Сега изживяваме това щастие, а след това започваме да мислим за утре. Надявам се да не правим грешки“, коментира капитанът, а председателят на федерацията Илиана Раева добави: „Да видим до къде може да отиде оценката, ако играем без грешка. Дайте утре да покажем“.

„Когато играем на терена мислим само за съчетанията и болките и всичко друго го оставяме извън терена“, сподели Лаура Траатс, която игра с травма, подобно на Ели Бинева.

В шеговит тон Симона Дянкова обясни: „Просто сме актриси“.

Момичетата запитани за сетен път кое е любимото им съчетание, заявиха, че нямат фаворит, докато Илиана Раева коментира: „Наистина като енергия обръчите те прибират вътре, а топките и въжетата те карат да се радваш истински и неподправено. Невероятни са композициите“.