Колкото по-грандиозно е едно шоу, толкова по-взискателна и критична в публиката. Това се отнася с още по-голяма сила и за музикалното шоу на почивката на Супербоул – най-гледаното спортно събитие в света.

Комети, дронове, горящи ленти, фойерверки, Спондж Боб – всичко това, но и много още предложи големият спектакъл на стадион „Мерцедес-Бенц” в Атланта. Всичко, с изключение на емоционалната връзка. Поне така твърдят специалистите в областта.

Maroon 5 успя да ентусиазира публиката, остави я без дъх, като изпя едни от най-големите си хитове. „Пиротехническите средства обаче бяха по-горещи от самото изпълнение”, твърдят критиците.

Опитът победи младостта: Пейтриътс ликува в Супербоул

Вокалът на групата Адам Ливайн направи истинско шоу – пя на живо, пада на колене, възпламени женските сърца, движеше се навсякъде по М-образната сцена. Но групата изглежда се опита да вплете прекалено много песни (9 песни за 13 минути), което мнозина сочат за минус.

Целувка за шампиона: Ослепителната Жизел "награди" Брейди

Впечатляващо беше пристигането на рапъра Травис Скот, който „кацна” на сцената с „комета”. Биг Бой също беше сред изпълнителите, които се харесаха на огромна част от зрителите.

Maroon 5 закри шоуто с един от най-големите си хитове Moves Like Jagger, когато певецът свали фланелката си, за радост на женската част от публиката.

Шоуто според мнозина е било на ниво, но никога няма да се превърне в класика като това на Майкъл Джексън.

По време на спектакъла на видеостените се излъчиха кадри от кратък клип на култовия анимационен герой Спонджбоб.

Все пак трябва да се отчете, че Maroon5 се съгласиха да направят шоуто, въпреки критиките, идващи от други изпълнители, че нарушават бойкота им. Rihanna и Cardi B са сред отказалите участие, защото подкрепят борбата срещу полицейската агресия, несправедливостта и насилието над афроамерикански граждани в страната. Преди време Националната футболна лига отстрани борещия се за равноправие Колин Каперник от тима на Сан Франциско Фортинайнърс. Той не уважи химна на САЩ, клякайки по време на неговото изпълнение.

Топ 5 на най-големите шоу провали на Супербоул

Любопитното е, че се появиха критики и за финансовото отражение на изпълнителите. Ни нито един от тях не получи средства за Супербоул. Въпреки това те получиха една от най-големите телевизионни аудитории в света.

Стадион или космически кораб посреща Супербоул?

Най-гледаното шоу на Супербоул за всички времена беше с Кати Пери през 2015 година, което привлече 120,7 милиона зрители.

Традицията повелява преди старта на мача химна на САЩ да бъде изпълнен също на живо, също от голяма звезда.

Певицата Гладис Найт, която е една от емблемите на соул музиката, прие това предизвикателство. Атланта е родният град на певицата, което направи изпълнението й още по-вдъхновяващо.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

Гладис Найт се счита за една от живите легенди в този стил музика в САЩ.

В крайна сметка отборът на Ню Ингланд Пейтриътс записа успех с 13:3 над Лос Анжелис Рамс, а това бе и първият финал в историята, в който феновете станаха свидетели на само един тъчдаун.