Определяният като сблъсък между опита и младостта финал на Супербоул между Ню Ингланд и Лос Анджелис Рамс, завърши с успех за Пейтриътс, който спечели за шести път финала на Националната футболна лига на САЩ. На уникалния стадион в Атланта Ню Ингланд записа успех с 13:3, а това бе и първият финал в историята, в който феновете станаха свидетели на само един тъчдаун.

По този начин "патриотите" се изравниха на върха в класирането във вечната ранглиста с Питсбърг Стийлърс за най-много спечелени трофеи "Винс Ломбарди", като и шестте им триумфа са в ерата на куотърбека Том Брейди, който стана първият играч в историята с шест шампионски пръстена.

За старши треньора Бил Беличик това също бе шести трофей начело на отбора и общо осми в кариерата му заедно с двата като дефанзивен координатор на Ню Йорк Джайънтс. Опитният специалист се превърна в най-възрастният наставник, ликувал във финал на Супербоул. 66-годишният Беличик отне шанса на опонента си Шон Маквей (33 години) да се превърне в най-младия наставник, покорил НФЛ. 

41-годишният Брейди се превърна в най-успешният играч в историята с 6 трофея. На своите 41 години той е и най-възрастният коутърбек, вдигал титлата в американския футбол далеч. Въпреки тези постижения, Брейди не изигра най-запомнящия се мач в кариерата си, което позволи на уайд рисийвъра от състава на победителите Джулиъс Еделман да грабне приза за "Най-полезен играч" във финалната среща. Еделман завърши мача с 10 хванати подавания за общо 141 ярда, като последното от тях бе по време на решителното нападение в средата на последната четвърт, осигурило и единствения тъчдаун в мача. Негов автор стана новобранецът Сони Мишел, който отбеляза с двуярдов ръш.

Срещата, която се игра на "Мерцедес Бенц Стейдиъм" в Атланта, бе най-слабо резултатната в 53-годишната история на Супербоул, но интрига в мача не липсваше до самия му край. Мачът започна с грешно подаване от страна на Брейди, което бе пресечено от бранителите на Рамс, което зададе и тона за доминантно представяне и на двете защити в срещата. По тази причина до полувремето бяха отбелязани едва три точки, дошли след фийлд гол на кикъра на "патриотите" Стивън Гостковски. След края на третата четвърт резултатът бе равен 3:3, тъй като кикърът на "овните" Грег Зуерлайн успя да изравни с нов фийлд гол. Чак в последните 15 минути резултатността в мача се покачи, което стана благодарение на тъчдауна на Мишел и на още един фийлд гол на Гостковски, който сложи точка на спора и оформи крайния резултат.

Като ясен статистически показател за посредственото представяне и на двата отбора в нападение може бъде посочено постигнатото от двамата куотърбеци в мача. Брейди завърши срещата с 21 успешни подавания от 35 опита за общо 262 ярда с нула тъчдауна и едно пресечено подаване, докато колегата му Джаред Гоф завърши с 19 точни подавания от 38 хвърляния, нула тъчдауна и едно пресечено подаване.

В допълнително разочарование за публиката се превърна и традиционното музикално шоу на полувремето, в което Maroon 5 и рапърът Травис Скот останаха далеч от стандартите, зададени от други звезди на световната музикална сцена в последното десетилетие като Лейди Гага, Джъстин Тимбърлейк, Кейти Пери, Бийонсе и Колдплей./БТА