Българинът Кубрат Пулев може да победи Антъни Джошуа „много лесно”, ако отново се боксира като „новак”, смята промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд.

Джошуа трябва да защитава титлата си във версия IBF , а официален претендент за пояса е Кубрат Пулев, но засега все още няма яснота за следващия му съперник.

От промоутърската компания на Пулев потвърдиха за преговори за евентуален мач Кобрата – Антъни Джошуа. Според Кале Зауерланд Джошуа е показал, че му липсва опит, въпреки победата над Кличко.

Джошуа отново на ринга през октомври или ноември

„Видях двама Антъни – един от може би най-сензационните боксьори в тежка категория от много години и един на моменти новак”, коментира ексклузивно Кале Зауерланд пред Sky Sports.

„Ако новакът се появи, Пулев ще се възползва много лесно. Ако се появи Антъни Джошуа, който експлодира в 11-я рунд, тогава ще е трудна вечер за всички. Вълнуващото около Джошуа е, че той все още се учи, а Пулев е боксьор, който е побеждавал доста силни съперници в кариерата си”, смята още Зауерланд.

Той потвърди, че от компанията са отказали „много добра оферта” за Пулев да се бие с Джошуа през миналия секември, защото очакват по-добра възможност тази година. Пулев може да запази статута си на претендент за пояса в IBF до взимането на решение за евентуален реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

„Това е мач, който ни бе предложен преди и отказахме, защото знаехме, че Кубрат ще е задължителен претендент. Това е мач, който Кубрат Пулев си заслужи. Има причина да е официален претендент за пояса, защото мина през елиминации, за да стигне до тук. Реванш между Джошуа и Кличко очевидно ще е страхотен бой, не искаме да пречим на подобни битки, така че може да бъде намерено решенсие, което да осигури нашия мач в определено време от годината”, коментира Зауерланд.

Кубрат Пулев загуби от Владимир Кличко преди три години, но Кале Зауерланд не е обезсърчен от този резултат. 

Зауерланд: Трябва да има мач между Пулев и Джошуа

За последно Кобрата победи Кевин Джонсън в 12-рундов двубой в София