Кубрат Пулев може да остане с празни ръце

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да остане с празни надежди за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която в момента е притежание на Антъни Джошуа.

Според информацията на boxingscene.com, промоутърът Еди Хърн прави всичко възможно Джошуа да задържи световната титла на IBF без да се стига до нейната защита в мач срещу Пулев.

Хърн проучва всички възможности британецът да не се боксира срещу Кубрат, но да запази пояса.

Промоутър: Следващият мач на Джошуа няма да е с Фюри

Джошуа вече е с титлите в WBA, IBF и IBO, а скоро може да има мач между него и Кубрат Пулев, но зависи кой от поясите ще реши да защитава. В петък Кубрат Пулев защити интерконтиненталната си титла на WBA.

Джошуа избира между Пулев и още петима

Още преди двубоя между Джошуа и Кличко промоутърът на британеца Еди Хърн обясни, че има вероятност неговият боксьор да се откаже от някой от поясите си. Хърн, както и промоутърът на Пулев - Зауерланд - обявиха като задължителна защитата на титлата от IBF на Джошуа срещу българина, но все още има различни опции. Една от тях - Джошуа да оваканти пояса и да не се бие с Пулев.

Още тази седмица се чака IBF да информира Джошуа и Пулев за бой помежду им

В същото време президентът на WBA Жилберто Мендоса обяви, че Джошуа трябва да защитава световната си титла срещу Луис Ортис, който е главен претендент за нея. Ортис спечели плейофния мач и се превърна в главен претендент за световната титла в WBA.

Топ 10 в нощта на последното отброяване

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс Кубрат Пулев Антъни Джошуа

Други спортове