Олимпийската шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс призна, че приема антидепресанти и се подлага на терапия при психотерапевт. В популярното предаване Good Morning America именитата състезателка обяви, че все още се налага да се лекува, заради преживения стрес от сексуалното насилие от страна на бившия лекар на националния отбор на САЩ Лари Насар.

„На антидепресанти съм в момента, защото имам много възходи и падения през тази година. Сега се опитвам да разбера какво не е наред. Постоянно ходя на терапия“, сподели Симон Байлс.

Гимнастичката разкри, че се опитва да се справи с проблема, благодарение на всички, които я заобикалят.

Симон Байлс бе една от 140-те спортисти, които повдигнаха обвинения за сексуално насилие срещу лекаря на отбора. Жертвите му са били предимно непълнолетни момичета.

„Не е лесно, но хората, които ме заобикалят са някои от най-добрите, затова всичко се случва по-лесно“, каза още тя.

В резултат на разследване и съдебно дело, Насар получи през януари присъда от 175 години затвор. В следствие на скандала Федерацията по спортна гимнастика на САЩ подаде заявление за обявяване на фалит.

Лари Насар беше признат за виновен и по обвиненията за придобиване и притежание на детска порнография.

През изминалия месец четирикратната олимпийска шампионка вече има рекордните 13 златни медала от световни първенства, от които 10 са в индивидуалните дисциплини. Това е абсолютен рекорд в историята на шампионатите. Светлана Хорхина има 9 индивидуални златни отличия. На шампионата в Доха през ноември американската спечели за рекорден четвърти път и световната титла в многобоя.

„Имаше много неща през тази година, които ме направиха такава каквато съм днес. Чувствам се много по-силна“, коментира още Симон Байлс.

Животът на гимнастичката преминава безброй перипетии, които стартират още от нейното раждане. Майката на Симон Байлс не може да се грижи за нея заради наркотична и алкохолна зависимост, затова години по-късно, след като е подхвърляна по приемни домове я осиновяват баба й и дядо й.