Две падания не попречиха на американската звезда Симон Байлс да запише името си в историята на световната спортна гимнастика.

Байлс направи две грешки на прескок и греда (падания), но въпреки това спечели титлата в многобоя на шампионата на планетата в Доха (Катар) с 57.491 точки и да стане първата гимнастичка в историята с четири световни титли в индивидуалния многобой. Останалите три тя спечели през 2013, 2014 и 2015 година.

Въпреки че ден преди началото на първенството американката беше приета в болница с бъбречна криза, тя не използва здравословното си състояние като оправдание за своя "разочароващ" ден вчера.

"Това вероятно е най-трудно спечелената титла от всички за мен досега на световни първенства и олимпийски игри. За мен е вълнуващо да върна със златен медал в САЩ, но е и малко разочароващо, защото това не е представянето, което се надявах да направя", каза 21-годишната американка.

Байлс си взе повече от една година почивка от спорта, след като спечели четири златни медала, включително в многобоя, на олимпийските игри в Рио 2016.

"Мисля, че докарах сърдечен удар на много хора, но това е. Дори и най-добрите падат понякога, но съм доволна, че измъкнах победата. Определено бях шокирана от представянето си", коментира Байлс допуснатите от нея грешки.

Американката има шансове да спечели още златни медали в Доха, тъй като се класира за финалите на всичките четири уреда, от които на три получи първи оценки в квалификациите./БТА