Грациите от ансамбъла България по художествена гимнастика, както и индивидуалистките проведоха второто за седмицата контролно в националната база „Раковски“.

До Световното грациите с по две контролни на седмица

Ансамбълът, Владинова и Тасева представят България в Пезаро

Момичетата на Весела Димитрова, които бяха в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс, както и Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калйн и Петя Борисова, представиха своите композиции, а президентът на Федерацията Илиана Раева, както и международният ни съдия Даниела Велчева направиха своите забележки. Директорът на националните отбори Деспа Каталиева също проследи зорко контролното.

В залата бе и една от гимнастичките от първото златно поколение на България Богдана Тодорова.

Следващата седмица грациите ни ще имат нови две контролни, които ще се проведат в сряда и събота. При този режим националките ни ще се подготвят до Световното, което ще се проведе от 29 август до 3 септември в Пезаро.

Бурен ден в залата по художествена гимнастика

Преди големия форум остават две официални състезания. На 5 и6 август в Минск ще се проведе Световна купа от сериите "Чалъндж", а от 11-и до 13-и август ще се състои Световната купа от сериите "Чалъндж" в Казан. И в двете надпревари България ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъла жени.