Ансамбълът на България по художествена гимнастика, както и индивидуалистките ни проведоха неофициално контролно в националната база „Раковски“. От днес до до Световното първенство, което ще се проведе в Пезаро от 29 август до 3 септември, всяка сряда и събота грациите ще имат контролни състезания, които ще бъдат наблюдавани от представители на Българската федерация по художествена гимнастика, както и от международните ни съдии.

Бурен ден в залата по художествена гимнастика

Пеоверката бе внимателно проследена и от президента на Федерацията Илиана Раева, която заяви, че новият установен режим на подготовка е добър за момичетата, като отбеляза, че целта пред националките ни е не само добро класиране на Световното първенство, но и Олимпийските игри в Токио през 2020.

До Световното в Пезаро грациите ни ще имат само две официални състезания. На 5 и6 август в Минск ще се проведе Световна купа от сериите "Чалъндж". България ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбълът жени. От 11-и до 13-и август ще се състои Световната купа от сериите "Чалъндж" в Казан, където се очаква делегацията на България ще бъде в същия състав.