Излезе официално поименният списък на всички участнички на Световното първенство в италианския град Пезаро, което ще се състои от 30 август до 3 септември.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева, а ансамбъл - жени ще бъде в титулярния си състав - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Елена Бинева.

Русия залага на двете сестри - близначки Дина и Арина Аверини, а ето и някои от основните конкурентки на нашите момичета: за Беларус ще участват Катарина Халкина и Алина Харнаско, за Франция - Ксения Мустафаева и Аксел Жовенин, след прекратяването на спортната кариера на Виктория Филановски, Израел ще бъде представена от Линой Ашрам и Никол Воронков, за Италия - Александра Арджиджикулезе и Вероника Бертолини, за Япония - Кахо Минагава и Сумире Кита, Сабина Аширбаева за Казахстан, Олга Богданова за Естония, за Испания Сара Ллана Гарсия, за Грузия - Саломе Пашава, за Гърция - Екатерини Дервиши и Елени Келадити, за Румъния - Андреа Вердес и Ана Луиза Филиорану, за Украйна - Виктория Мазур и Олена Дяченко, за САЩ - Лаура Дзенг и Евита Грикенас, за Узбекистан - Ананстасия Сердюкова и Сабина Ташкенбаева, за Азербайджан - Зохра Агхамирова и Айшан Байрамова.

При ансамблите основните претендентки за медалите заедно с България са отборите на Русия, Беларус, Украйна, Италия, Япония, Китай. След сериозни контузии и проблеми ансамбълът на Израел в крайна сметка няма да вземе участие на Шампионата на планетата.

В същия състав - Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл - жени преди Световното ще вземат участие в две Световни купи - в Минск (05 - 06 август) и в Казан (11 - 13 август)./ БГ НЕС