Кметът на Габрово Николай Сираков е посетил тази сутрин в Областната болница световния шампион по борба Михаил Ганев. „Говорихме си и за препятствието, което трябваше да премине. Уверен съм, че едни такива изпитания само могат да калят характера и направят човек още по-устойчив и борбен. Вярвам, че той ще донесе на България още много световни титли, защото това което преживя е толкова силно и разтърсващо, че всяка следваща битка сравнена със станалото ще му изглежда като лека тренировка", каза Сираков.

По думите му, състоянието на Михаил в момента е добро. За един активен спортист обаче психическата травма е най-голяма. Това, че точно когато трябва да започне тренировъчен цикъл, той няма тази възможност да го направи", коментира още градоначалникът.

Той е бил трогнат от добротата на Ганев и от това, че не таи злоба. „Не се притеснявайте, такива неща се случват на много места в България. За съжаление този път се случи на мен", е казал пострадалият Михаил Ганев на кмета.

Все още не са готови резултатите на изпратените за изследване кръвни проби за алкохол и наркотици на участниците в скандала, при който бе намушкан в корема 25-годишният Михаил Ганев. Има противоречия и в показанията им, каза за Дарик директорът на Областна дирекция на МВР Денислав Донков. Той уточни, че заведението, в което възникна сбиването се охранява само чрез паник бутон, свързан със СОТ при МВР. Той е бил задействан и служителите са реагирали мигновено, но вече всичко било приключило.

В неделя, около 5.30 часа в заведение в центъра на Габрово възниква скандал, който прераства в побой, при който е намушкан в корема 25-годишният Михаил Ганев. При инцидента е пострадал и брат му, който е с леки порязвания, както и техен приятел от град Севлиево. Извършителят на деянието – 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан.