Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев е с опасност за живота, след като е бил намушкан с нож в габровско заведение. Това съобщи за Дарик директорът на ОДМВР - Габрово комисар Денислав Донков.

Към 11.30 Ганев вече бе излязъл от операционната.

„Тази сутрин около 5.30 часа в заведение в центъра на Габрово възниква скандал, който впоследствие прераства в побой, при който е намушкан в корема 25-годишният Михаил Ганев. При инцидента е пострадал и брат му, който е с леки порязвания, както и техен приятел от град Севлиево. Извършителят на деянието - 29-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан. Той се укриваше в таванските помещения на блока, в който живееше. При задържането Владимир оказа съпротива, но след това е прибран в сградата на полицията и се водят разпити за установяване на точната причини на инцидента", каза още комисар Донков.

Около 5.30 часа тази сутрин е възникнал скандал в заведение „Текила" в центъра на Габрово, при който 29-годишен мъж от Габрово е намушкал няколко пъти в корема 25-годишния световен шампион по борба.

При инцидента са пострадали също братът на Михаил Ганев - Петър, както и негов приятел. Те са с порезни рани. Извършителят е задържан след като половин час се е укривал в таванско помещение, като при задържането е оказал съпротива. Не е установена причината за скандала.

Михаил Ганев е роден 5 януари 1985 година във Велико Търново. На 12 септември 2010 г. Ганев става световен шампион по борба в категория до 84 килограма на Световното първенство в Москва - свободна борба за мъже. През 2010 г. той печели и бронзов медал в категорията свободна борба за мъже на европейските първенства.
Във Вилнюс през 2005 г. участва в Световните първенства - Свободна борба, юноши, където печели златен медал.

Личен треньор в момента му е Симеон Щерев. Клубовете, за които се е състезавал, са „Ботев" (Златарица), „Царевец-Етър -93" (В.Търново), „Олимпик" (Тетевен), „Левски",
В момента се състезава за клуб „Левски".