„Според решението на Международния Спортен Арбитраж в Лозана, Европейската съдебна висша инстанция окончателно и неподлежащо на оспорване прие следните няколко пункта: Отнемането на домакинството на България за организиране на Европейското първенство за мъже през 2011-та е незаконосъобразно, т.е. България е ощетена”, коментира пред Гонг юристът на българската федерация по бокс Ангел Топорчев по повод решението на Спортния арбитражен съд в Лозана.

„Второ, решението на изпълнително бюро на Европейската конфедерация за пренебрегване на решението на Изпълнителния комитет, който в Истанбул на 29-ти януари взе това решение с таен вот, е незаконно. Осъжда Европейската конфедерация да заплати всички съдебни разноски направени от българската федерация и българската страна. Задължава Европейската централа да публикува официално извинение и да информира за това решение всичките европейски национални федерации. Задължава Европейската конфедерация за поеме ангажимент, че за в бъдещ период никога няма да бъдат допускани такива груби нарушения и такова незачитане на правилниците и Устава на Европейската и Световната федерации”, заяви още Топорчев.

За невъзможността България да си върне домакинството на Евро 2011 и да го организира, Ангел Топорчев обясни: „Късният период и някои адвокатски трикове, времето се проточи много и България вече е във фактическа невъзможност да организира домакинството на този шампионат. Много от федерациите реално са направили резервации, както за хотели, така и самолетни билети, подготвили са си състезателите за участие в Анкара. Ако ние днес тепърва започнем да се подготвяме, ние на практика не можем да изпълним дори най-елементарното, ние не можем да изработим дори медалите. Това е технологично невъзможно. Не може и да бъде отложено първенството, защото във времето до края на календарната година не може да бъде изпълнено това условие, тъй като тепърва има Световно първенство, има и квалификация за Олимпиадата.”