20-ият международен турнир по художествена гимнастика за Купа Левски и приз „Маргарита Рангелова“ ще се проведе този уикенд (23 и 24 май) в зала „Универсиада“ в София.

Общо 18 клуба от 9 страни ще вземат участие в надпреварата. За първи път в историята на състезанието тази година ще се включат и представители от Виетнам. Останалите страни-участнички са: Австрия, Босна и Херцеговина, Гърция, Португалия, Сърбия, Хърватия, Чехия и България.

22 състезателки във възраст девойки и 19 гимнастички при жените ще премерят сили в оспорваното състезание.

По традиция, приз „Маргарита Рангелова“ ще бъде връчен на треньора на победителката в многобоя при жените.

Националката Невяна Владинова, която печели турнира в последните му две издания, няма да участва. Причината е, че грацията ни ще се състезава през уикенда на Световната купа в Ташкент.

Състезанието започва в събота в 10.00 часа с многобоя при девойките. В 14.30 часа ще се състои откриването с участието на трупата на Нешка Робева. От 15.00 часа започва надпреварата при жените – многобой.

В неделя програмата предвижда за 10.00 часа финалите на отделните уреди при девойките и жените. В 13.30 часа ще започне награждаването на призьорите и връчването на призовете „Маргарита Рангелова“, „Аябе“ и от Българската федерация по художествена гимнастика.

При жените страната ни ще бъде представена от Катрин Тасева, Цветелина Николова, Лора Брешкова и София Рангелова.

Маргарита Рангелова (1933-1991) е дългогодишен спортен журналист, посветил живота си на спорта и художествената гимнастика. Автор на редица книги и публикации в тази сфера.

Междувременно председателят на клуб Левски Нешка Робева обяви, че утре, 22 май, ще бъде премиерата на най-новия спектакъл на нейната трупа „Разбъркай го – да се оправи“ от 20.00 часа в зала 1 на НДК.