Грациите от ансамбъла на България по художествена гимнастика признаха, че са искали да се състезават и на Световната купа в Пезаро в средата на април, но треньорите им са ги разубедили. Както е известно, Елена Бинева и Лаура Траатс са с контузии след приключилата Световна купа в София и е нужно време за възстановяване.

Още след златото на Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс в многобоя, председателят на федерацията Илиана Раева разкри, че нашият тим няма да се впусне в отборната надпревара в Италия.  

Момичетата бяха много доволни от представянето си на силния турнир в София, като благодариха сърдечно на феновете за силната подкрепа. Те завоюваха общо три медала - злато в многобоя, отличие със същия блясък на на пет обръча и бронз на топки и въжета във финалите в неделя. 

 „Ние казахме, че много искаме да идем на Световната купа в Пезаро, но треньорките ни убедиха, че трябва да се възстановим. В Баку ще се постараем да сме максимално добри“, коментира Мадлен Радуканова.

Бронз за българския ансамбъл на три топки и две въжета

Златни и прекрасни! Ансамбълът ни без конкуренция в многобоя

Взрив от емоции и ново злато за фантастичния ни ансамбъл