Ансамбълът по художествена гимнастика на България се представи отлично на Световната купа в София и спечели златото в многобоя, както и на финала в съчетанието с обръчи, а на смесеното с топки и въжета отборът завоюва бронза.

Момичетата постигнаха и максималната до момента оценка в състезанията при ансамблите – 20.850, постигната на финала в съчетанието с обръчи. Ето какво споделиха пред БНТ момичетата след състезанието.

„Доволни сме, че победихме собствения си рекорд при оценките. Иначе на топки и въжета допуснахме грешка. Ние единствени изкарахме оценки над 20 на тази световна купа, а тези грешки могат само да ни мотивират да работим още повече“, сподели капитанът на отбора Симона Дянкова.

„Можем да изкараме и по-високи оценки, ако играем без грешки“, добави нейната съотборничка Теодора Александрова.

Игралата с контузия на глезена Елена Бинева добави: „Няма промяна, боли ме кракът, но издържахме.“

„По време на съчетанието с обръчите, а също и преди топките и въжетата имаше сила и енергия от трибуните. За съжаление на смесеното съчетание допуснахме грешка“, каза от своя страна Мадлен Радуканова.

А Лаура заключи: „Треньорите ни казаха, че са доволни, но имаме върху какво да работим. Тези грешки могат само да ни мотивират.“

Взрив от емоции и ново злато за фантастичния ни ансамбъл

Бронз за българския ансамбъл на три топки и две въжета