Един от най-доминантните шампиони в историята на смесените бойни изкуства Жозе Алдо вярва, че е време от Ultimate Fighting Championship (UFC) да вземат решение относно бъдещето на леката категория.

Бившият дългогодишен шампион в категория перо, който ще се изправи срещу Макс Холоуей в основното събитие на UFC 218 на 2-ри декември в опит да си върне титлата, вярва че шампиона в лека категория Конър Макгрегър е блокирал цялата дивизия прекалено дълго и е време да се вземат някакви мерки.

Макгрегър спечели титлата в лека категория през ноември 2016-та година, но все още не е направил защита на колана си, тъй като ирландеца прекара цялата 2017-та година в подготовка за боксовата си среща с Флойд Мейуедър. През това време Тони Фъргюсън бе коронясан като временен шампион на дивизията.

"Слава на Бога, че моята категория се движи. Би било лошо, ако е в застой, но това не е така. Трудно е, нали? Всеки атлет мечтае да стане шампион, да се бие за титлата, а този (Макгрегър) е блокирал цялата дивизия. Но в крайна сметка всичко зависи от UFC и те трябва да вземат някакво решение", заяви Алдо.

"От UFC трябва да направят това, което се изисква от тях: да вземат колана или да го накарат да го защити. Мисля, че всички чакат това", добави бразилеца.

Много малко вероятно е Макгрегър да се върне в клетката до края на тази година, но Алдо вярва, че когато ирландеца се завърне за битка с временния шампион Фъргюсън, той ще загуби колана си.

"Да, това време идва. Той трябва да защити титлата си, трябва да заложи своя колан, за да стане истински шампион. В момента той просто е спечелил титлата. Според мен Фъргюсън има по-големи шансове да стане шампион в бъдеще", завърши Алдо.