Президентът на Ultimate Fighting Championship Дейна Уайт изненадващо разкри, че не иска бившата шампионка в категория петел Ронда Раузи да се завърне в клетката на бойната организацията.

"Не бих искал Ронда да се завърне. Аз съм загрижен за нея, а и тя има достатъчно пари. Не искам това да се случва", заяви Уайт.

Заявлението на Уайт шокира мнозина в света на смесените бойни изкуства, главно заради факта, че Раузи някога беше неговата най-голяма "златна кокошка". Уайт е наясно с този факт, но иска добрата му приятелка да си вземе неограничена почива от трудностите в бойни спортове.

Дебютът на Ронда Раузи в кеча може да стане реалност

"Всичко зависи от Ронда, но ако погледнете живота й, откакто тя е била малко момиче е започна да се занимава с джудо. След това отиде на две олимпийски игри и в крайна сметка спечели медал. След това тя приключи с това и се съсредоточи върху смесените бойни изкуства. Започна да тренира с идеята да стане световна шампионка и го направи. След това защити шест пъти титлата си и създаде цялата женска категория, която към момента процъфтява в UFC. Сега тя е на 30 години, нямала е личен живот през цялото време. Сега вече го има, току-що се е оженила и е невероятно щастлива. Сега е момента за нея да премине към следващата глава от живота си", обоснова се Уайт.

Доминантната серия на Раузи в UFC, която приключи през миналия декември, най-вероятно ще остане най-значителната в историята на смесените бойни изкуства при жените. В очите на Уайт и в тези на много други, олимпийският бронзов медалист няма какво повече да постигне в спорта.

"Какво ще има да доказва в UFC? Преди всичко тя вече е друг човек. Тя разполага с много милиони долари, достатъчно, за да не работи никога повече. Сега тя открива нова глава в живота си. Радвам се за нея, тя ми е приятелка. Не мисля, че има нещо повече, което тя да докаже тук (в UFC)", завърши Уайт.