В случай, че сте забравили, Джордж Сен Пиер е един от най-великите бойци в света на смесените бойни изкуства за всички времена.

През изминалата вечер в UFC 217 бившият дългогодишен шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория се завърна в Октагона за пръв път от четири години и отбеляза забележителна победа над Майкъл Биспинг, за да вземе титлата на UFC в средна категория.

Той завърши опонента си чрез захват за отказване (риър нейкед чоук) в края на третия рунд пред очите на препълнената зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк и по този начин стана едва четвъртият боец в историята на UFC, който печели титла в две различни категории. Преди него това са постигали само Ранди Котур, Конър Макгрегър и Би Джей Пен.

"В момента нямам нито една дума в устата си, не знам какво да кажа. Това е сбъдната мечта. Благодаря ви за подкрепата, моята мечта стана реалност", заяви Сен Пиер, след като спечели 13-ата си поредна битка.

Въпреки че Сен Пиер стигна до победата по един безкомпромисен начин, в средата на втория рунд Биспинг вдигна темпото и пласира няколко тежки удара, които доста затрудниха канадеца.

"Той ме нарани доста сериозно на няколко пъти. Опитах се да прикрия това, но човече, не бих искал отново да се бия с него", заяви с респект Сен Пиер.

С тази победа Сен Пиер (26-2) изравни рекорда именно на Биспинг за най-много победи в историята на UFC (20). Биспинг (30-8), който беше носител на титлата от юни 2016-та година, бе в серия от пет пореди победи преди снощното поражение.