Според световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО), шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) страда от липса на самоувереност и това пречи на евентуална тяхна среща на ринга през 2018-та година.

В последните няколко седмици Уайлдър е много настъпателен в желанието си да вкара Джошуа на ринга възможно най-бързо.

Но в по-голямата част от размяната на реплики в медийното пространство срещу Уайлдър е не Джошуа, а неговият промоутър Еди Хърн.

Уайлдър с видеопослания към Джошуа: Бий се или млъкни!

Дали Уайлдър вярва, че Джошуа е изплашен от него?

"Изплашен е твърде силен термин, ние сме го виждали да излиза на ринга много пъти, така че не мога да кажа, че той е изплашен. Но мисля, че Джошуа се страхува да се бие с мен. Да се страхуваш е различен термин от това да си изплашен. Просто мисля, че той се страхува от мен. Не мисля, че Джошуа наистина иска да се бием, защото знае, че аз съм този, който казвам, че съм. Той знае, че аз съм другата половина. Той знае, че всичко, което казвам е истина", заяви Уайлдър.

"Американците винаги излизаме малко наперени, понякога малко арогантни, говорим прекалено много, но този американец тук знае какво говори. Мога да победя Джошуа и ще го направя, ако ми се отдаде така възможност", добави Дионтей Уайлдър.

Джошуа предупреди Уайлдър: Бъди реалист

Американският боксьор обясни, че Антъни Джошуа никога не е давал сериозен признак, че в близко бъдеще иска да направи битка, в която да обедини титлите в тежка категория.

"Всеки път, когато Джошуа говори, ние виждаме Джошуа и неговата липса на самоувереност. Той дори не знае, че той е най-добрият! Той дори няма да излезе и да каже, че е най-добрият! А когато стане въпрос за битка с мен, той не полага никакви усилия това да се случи. Опитвам се да го вкарам на ринга възможно най-скоро", заяви Уайлдър.

"Джошуа винаги мрънка, че има нужда от повече време, може би 2018-та, може би 2019-та, а може би дори 2020-та, за да може той да се постави в по-добра позиция да ме победи. Той трябва да вложи сърцето си и да се впусне в тази война. Трябва да използва ума и уменията си, които вече е изградил, за да изпробва себе си - точно както го направи срещу Кличко", добави Дионтей Уайлдър.

 

Out here having a great time with @yahoosports @complex and @sportsnation. #BombZquad #HardWork #TheRealestChampionInTheGame

A post shared by Deontay Wilder (@bronzebomber) on