Само седмица след като шампиона на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър защити титлата си и предизвика публично Антъни Джошуа, "Бронзовият бомбардировач" предприе нова словесна атака в опит да провокира мач с британския ас, който държи другите три титли - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO).

Уайлдър към Ей Джей: Царете не преследват селяни

Джошуа до претендентите: Преговори не се случват в социалните мрежи

Във видео в Instagram, Уайлдър отправи предизвикателство към непобедения Джошуа, заявявайки му "бий се или млъкни".

Уайлдър е спечелил всичките си 39 битки на професионалния ринг с относителна лекота. Но ако той получи Джошуа за юбилейната си 40-та битка, времето му прекарано на ринга със сигурност ще бъде доста по-тежко. Джошуа е горд притежател на професионален боксов рекорд от 20-0 и е завършил всичките си опоненти преди последния гонг да удари. Британецът държи и титлите на IBO, IBF и WBA в тежка категория.

Еди Хърн: Мач между Джошуа и Уайлдър през 2018-а със сигурност ще има

Уайлдър: Дилиан Уайт е мръсен парцал в джоба на Хърн

Ако Уайлдър и Джошуа най-накрая се срещнат, което изглежда все по-вероятно, това би било една епична битка, която може да се превърне в най-добрата за последното десетилетие в тежка категория. Джошуа вече заяви, че битката ще се проведе "по неговите правила" и че неговият промоутър Еди Хърн ще оправи в най-скоро време предложение към Уайлдър.