Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа предупреди Дионтей Уайлдър, че трябва да бъде реалист в изискванията си, за да се стигне до споразумение за битка между двамата през 2018-та година.

Името на Джошуа е свързано и с боеве срещу бившия шампион Тайсън Фюри и шампиона на WBO Джоузеф Паркър, но британецът твърди, че ще бъде щастлив да се изправи срещу Уайлдър, ако американецът не бъде прекалено алчен на масата за преговори.

"Не съм в бизнеса, за да правя обещания, които не мога да изпълня. Щом съм казал, че ще има битка с Уайлдър, значи такава ще има. Ще спазя обещанието си и ще се бия с него през 2018-та година. Ако те са реалисти в изискванията си, определено ще направим тази битка възможна", заяви Джошуа.

Уайлдър (39-0, 38 КО) е сериозен нокаутьор, който само веднъж не е успявал да завърши опонента си преди да удари последния гонг - срещу Бърмейн Стивърн през 2015-та година, но той поправи тази грешка и нокаутира Стивърн в първия рунд на реванша им по-рано този месец.

Шампионът на WBC ще бъде опасно предизвикателство за Джошуа (20-0, 20 КО), но британецът настоява, че не се страхува да поема рискове.

"След като стигнете до върха във всеки спорт е нормално да срещнете силна конкуренция. В тежка категория, дори най-великите за всички времена - Мохамед Али, Джордж Форман, Джак Джонсън - са загубили в някакъв етап от кариерите си. Но ако загубите, това не означава, че това е краят за вас. Важното е как ще се завърнете след това. Евентуална загуба никога няма да ме откаже от мечтите ми, защото това ще ме накара да се трудя повече и ще ме направи по-добър човек в дългосрочен плам", завърши Джошуа.