Тони Фъргюсън е категоричен, че ще приеме битка с Хабиб Нурмагомедов, въпреки че Дейна Уайт постоянно споделя, че не е сигурен в това. Уайт  твърди, че в миналото Фъргюсън е отказвал битки и сега имало шанс да стори същото. Фъргюсън обаче прави точно обратното и не спира да моли за битка с непобедения и безспорен шампион в категорията. Двамата трябваше да се бият цели 4 пъти, но контузии винаги разваляха срещите им, пише MMA.BG.

Миналата година те трябваше да се бият за титлата, но Тони  се спъна в кабел и трябваше да се оперира. Сега той е напълно здрав, намира се в серия от 12 поредни победи, в които оставя опонентите си в локви от кръв.

Фъргюсън отново предизвика Хабиб в социалните мрежи за битка през декември във Вегас на UFC 245 и се закани, че ще го обезобрази: „Сигурен съм, че може да намерим място сред тези бойци за дебелата глава на Хабиб. Дейна Уайт, нека го направим през декември във Вегас на UFC 245. Приех битката с него. Да защитава или да сдава титлата.”

Преди няколко месеца Хабиб беше категоричен, че никога повече няма да се бие във Вегас, след като атлетическата комисия на Невада му наложи сериозни санкциите от битката с Макгрегър. Предстои да видим какво ще стане, но почти сигурно е, че Хабиб няма да ходи във Вегас. Преди няколко дни той сподели, че на 80% вярва, че ще се бие в Русия в следващата си битка.