"Момчето чудо" Стивън Томпсън се завърна на страната на победителите, след като надделя със съдийско решение над жилавия си опонент Хорхе Масвидял.

На пръв поглед битката може да ви се е сторила равностойна, но това не бе така, а и резултата на съдиите е красноречив - 30-26, 30-27 и отново 30-27.

Томпсън диктуваше темпото по време на цялата среща с атаките си от неловки ъгли, пласирайки високи и ниски удари с крак, а за разнообразие пускайки и по някое дясно кроше в главата на опонента си.

Хорхе Масвидал се опита да диктува темпото в средата на третия рунд и почти принуди Томпсън да влезе в истинска престрелка с него, но "Момчето чудо" се върна към тактически брилянтната си игра и остана на капитанското място до края на срещата.

"Той е много издръжлив и много труден съперник. Знаех, че ако има нокаут той ще падне в началото на срещата, но това не се случи.

Хорхе Масвидал определено е заслужил мястото си в Топ 5 на претендентите в тази дивизия", заяви Томпсън след края на срещата.

С тази победа Томпсън подобри рекорда си до 14-2-1. Той е загубил само веднъж в последните си 10 битки. Масвидал (32-13) загуби последните си две срещи и рекорда му в последните седем битки е 3-4.