Въпреки че вече не е на върха в средна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC), Майкъл Биспинг не забавя темпото и в събота ще се изправи срещу победителя от "The Ultimate Fighter 17" Келвин Гастелум в основната битка на събитието на UFC в Шанхай.

В тази битка британеца ще влезе без пълен подготвителен лагер, тъй като само преди седмица се съгласи да замести титуляра Андерсон Силва, след като бразилеца бе изваден от бойната карта от Американската антидопингова агенция (USADA), след като стана ясно, че е дал положителна допинг проба, която е била взета от него на 26-ти октомври.

Като една от най-успешните фигури в спорта, Биспнг защитаваше титлата си в средна категория в UFC 217 на 4-ти ноември, но в крайна сметка я загуби от завърналата се легенда Джордж Сен Пиер. Загубата прекъсна серията от пет поредни победи на Биспинг, която бе най-дългата, откакто той започна професионалната си кариера с рекорд от 14-0.

И докато Биспинг се подготвя за битката си с Гастелум, ние ви предлагаме интересна статистика в цифри, която определя неговата кариера:

2 - Толкова за бойците в историята на UFC, които са прекарали повече от шест часа в клетката. Биспинг има шест часа, три минути и три секунди в клетката. Само Франки Едгар (6:27:49) е прекарал повече време от него.

3 - Толкова победи има в актива си британеца чрез захвати за задушаване. Биспинг отказа трима от първите си 10 опонента - двама чрез ключ на ръката и двамата чрез захват за задушаване (гилотина). Но британеца не е печелил чрез захват от почти 12 години.

7 - Толкова допълнителни бонуси след битка е спечелил Биспинг от пристигането си в UFC през юни 2006-та година. Биспинг има пет бонуса за "Битка на вечерта" и два бонуса за "Представяне на вечерта" на обща стойност 330,000 долара.

8 - Толкова са всички, освен Биспинг, които са печелили титлата на UFC в средна категория. Това са Джордж Сен Пиер, Андерсон Силва, Люк Рокхолд, Крис Уайдман, Рич Франкилн, Евън Танър, Мурило Бистаманте и Дейв Мен.

20 - Толкова са победите на Биспинг в UFC, което го изкачва на първото място в класацията на UFC за най-много победи. Той дели първата позиция с Джордж Сен Пиер, който също има 20 победи в актива си.

28 - Толкова са битките на Биспинг в UFC. В тази класация той също дели първото място, но този път с Джим Милър.

38 - На толкова години е Биспинг. Той е роден на 28 февруари 1979-а година в Никозия, Кипър.

202 - Толкова са комбинираните победи между осемте опонента, които имат победи над Биспинг. Това са Джордж Сен Пиер, Люк Рокхолд, Витор Белфорт, Чаел Сонен, Вандерлей Силва, Дан Хендерсън и Рашад Евънс.

518 - Толкова дни Биспинг прекара като шампион на UFC в средна категория, което е и третото най-дълго царуване в историята на организацията. Само Андрсон Силва (2,457 дни) и Крис Уайдман (888 дни) бяха на върха по-дълго време.

1560 - Толкова са значителните удари (significant strikes), които Биспинг е пласирал в битките си за UFC, повече от всеки друг боец в историята на организацията. Той се нарежда пред бойци като Франки Едгар (1,378), Джордж Сен Пиер (1,313), Нейт Диаз (1,210) и Евън Дънам (1,196).