Ветеранът на Ultimate Fighting Championship Доналд Сероне остави вратата отворена за евентуална нова битка в полусредна категория, след като заяви, че се връща в леката дивизия, но сега нов претендент предизвика "Каубоя" на двубой при 77-килограмовите.

Поставеният под №10 в полусредна категория Сантиаго Понзинибио публично предизвика Стивън Томпсън на двубой през изминалата седмица, но сега вижда в лицето на Сероне добър резервен вариант.

Победител в последните си шест двубоя за UFC, Понзинибио има за цел да се завърне в Октагона на 19-ти май, когато организацията се очаква да проведе първото в историята си събитие в Сантиаго, Чили.

"Най-добрите опции пред мен са Томпсън и Сероне, заради бойните им стилове. Ще направим страхотно шоу с някой от тях, но Томпсън се оправдава, че е контузен. След толкова зрелищно представяне на Сероне през изминалия уикенд, той би бил страхотен резервен вариант", заяви Понзинибио.

От UFC все още не са обявили бойната карта за събитието в Чили, но те със сигурност ще отбележат първото си пътуване в Южна Америка, което да бъде различно от предишните 30 събития в Бразилия.

Като един от най-добрите южноамерикански бойци в UFC, Понзинибио очаква да оглави бойната карта за вечерта в Сантиаго.

"Гледах последната битка на Сероне и той наистина беше впечатляващ. Записа добър нокаут. Той има много нокаути и мисля, че би било страхотна среща за наблюдаване. Със Сероне бихме могли да направим двубой, който може да влезе в историята, на събитие, което вече остави отпечатък върху смесените бойни изкуства в Чили", завърши южноамериканецът.

Понзинибио (26-3) има записа професионален рекорд от 8-2 под банера на UFC, включващ забележителни победи над бойци като Майк Пери, Гунар Нелсън и Нордин Талеб.

Сероне (33-10) прекрати серията си от три поредни загуби с победата над Мадейрос, с която подобри професионалния си рекорд до 20-7, откакто се присъедини към UFC през 2011-та година.