Втората част на най-очакваното боксово събитие през последните години ще се проведе на 5-ти май тази година, когато мексиканската суперзвезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) и шампиона на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) ще се изправят един срещу друг в исторически 12-рундов реванш. Организаторите на събитието обявиха, че подробности за мястото и билетите ще бъдат обявени скоро.
 
През септември 2017-та година Канело и Головкин се срещнаха в битка на двама от най-великите боксьори в средна категория, борейки се рамо до рамо в продължение на 12 рунда, завършвайки със съдийско равенство. Двубоят им привлече рекордна тълпа за боксово събитие в Лас Вегас, разпродавайки "T-Mobile Arena" за по-малко от две седмици.
 
27-годишният Алварес, родом от Гуадалахара, Мексико, е едно от най-разпознаваемите лица в бокса. След спечелването на две световни титли в супер-средна категория Канело премина в средна категория, за да спечели титлите на WBC и тази на Ring Magazine с победа над Мигел Кото през ноември 2015-та година. Малко след това мексиканеца оваканти титлата на WBC, тъй като отказа да я защитава и тя сега е в ръцете на предстоящия му опонент. През пролетта Алварес ще се опита за пореден път да докаже статута си на най-добрия боксьор в средна категория, но пред него има сериозно изпитание.
 
"Радвам се, че отново ще участвам в едно от най-важните боксови събития в историята на спорта. Тази втора битка е в полза на всички фенове, които искат да видят най-добрата среща. Този път Головкин няма да има шанс да се оправдава със съдиите, защото идвам, за да го нокаутирам", заяви Канело.
 
35-годишният Головкин, родом от Караганда, Казахстан, е доминираща сила още от аматьорските си години, печелейки сребърен олимпийски медал, преди да стане професионалист през 2006-та година. Оттогава той пое по своя исторически път, нокаутирайки опонент след опонент, за да обедини титлите на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория. По време на този поход Головкин в един момент бе в серия от 23 последователно спечелени срещи с нокаут. Тази серия приключи в двубоя му с Даниел Джейкъбс през март 2017-та година, когато казахстанецът спечели чрез съдийско решение. През септември същата година бе и срещата на Головкин с Канело, която също беше решена от съдийско решение, но не излъчи победител.
 
"Готов съм за битка с Канело и съм щастлив, че той отново прие да се бие с мен. Това е двубоят, който светът иска, това е битката, която боксът заслужава. Аз не съм съгласен с някои решение на съдиите от първата ни среща, но този път няма да има съмнения. Аз ще напусна ринга като световен шампион в средна категория", заяви Головкин.