Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория в бокса Генадий Головкин (37-0-1, 33 KOs) заяви, че няма никакъв проблем да се изправи срещу Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 KOs) на негова територия - на стадион "Ацтека" в мексиканската столица.

"Това е страхотна идея. Много би ми допаднало да се бия на стадион "Ацтека", чувствам се готов. Ако Канело иска, разбира се, аз съм готов, трябва да го попитате", заяви Головкин.

Головкин и Канело се изправиха един срещу друг през септември, когато мексиканската суперзвезда премина в средна категория, за да оспори титлите на Головкин. След дванадесет страхотни рунда в T-Mobile Arena в Лас Вегас битката завърши със спорно съдийско равенство.

Веднага след края на тази среща се заговори за реванш между двамата бойци. Към момента усилено се говори за среща на 5 май - като част от мексиканския празник "Cinco De Mayo". И докато двете страни изглежда са стигнали до споразумение за датата, те все още нямат арена, която да домакинства на това страхотно събиеити. T-Mobile Arena отново е фаворит, но сега изглежда, че и стадион "Ацтека" се намесва в тази битка.

Построен през 1966 година, стадион "Ацтека" е дом на националния футболен отбор на Мексико и е най-големият стадион в страната – 87 000 места.