Шампионът на WBA, WBC, IBF и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) пътува до Мексико Сити тази седмица, за да благодари на феновете там, които го подкрепят по време на цялата му активна кариера. 

Головкин е най-дългогодишният световен шампион по бокс, като успешно е защитил титлата си цели 19 пъти.

Турнето на Головкин в Мексико включваше посещението на срещата между Оукланд Райдърс и Ню Инглънд Пейтриътс, където на полувремето той беше посрещнат като мексикански герой от над 100,000 фена на стадиона. 

След това кметът на Мексико Сити, Мигел Ангел Мансара, почете Головкин с приза за почетен гост и посланик на града, заради непрекъснатата подкрепа към хората в Мексико.

 

May all children be happy and healthy!

A post shared by Gennady Golovkin | GGG (@gggboxing) on

 

По време на престоя си в Мексико Головкин посети и специализирана болница за деца, където дари малките посетители, които се борят за живота си, с играчи и любов.

"Бях покорен от величието на Головкин като човек, той е истински модел за подражание като шампион на Световния боксов съвет (WBC). Той е пример за всички нас, как да живеем със страст и достойнство, да подобрим живота на другите. Горд съм, че WBC има такъв шампион и посланик", заяви президента на WBC Маурисио Сюлейман.