Ветеранът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Нейт Диаз, който по-рано искаше 30 милиона долара, за да завърши трилогията си с Конър Макгрегър, е готов да намали исканията си наполовина, за да се изправи срещу Тайрън Уудли, просто защото Уудли не е толкова популярен и не предизвиква толкова интереса на феновете, колкото Макгрегър.

Затова Уудли и Диаз няма да се бият в главното събитие на UFC 219, което за момента има добра бойна карта, но не и чудесна такава като за финал на годината.

"От UFC не искат да дадат на Нейт парите. 15 милиона. Лесна работа за тях. Защото той сега е звезда. Макгрегър дори не може да се бие сега, той е наказан. А Уудли се опитва да се бие с всички. UFC са доста алчни, когато става въпрос за пари, те лишават доста от бойците си. Феновете искат да гледат Нейт, той ще привлече много хора, които да си купят телевизионния пакет. Така че той ще изкара много пари на организацията. Вие също го знаете", заяви треньорът на Нейт Диаз - РичардПерез.

Тайрън Уудли също иска битка, която да му генерира повече пари, след като наскоро приключи със задълженията си на шампион, тъй като се справи с топ претендента в дивизията Стивън Томпсън. Всъщност, Уудли дори е готов да се качи в средна категория, за да предизвика шампиона там Джордж Сен Пиер.

Що се отнася до Диаз, той не е влизал в клетката, откакто загуби чрез съдийско решение от Конър Макгрегър в UFC 202 през август 2016-та година.

Това беше и битката, от която Нейт прибра и най-много пари - 2 милиона долара.