Настоящият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че е готов за действие срещу Тайсън Фюри, когато бившият първенец реши, че е може да излезе на ринга срещу него.

Фюри не се е боксирал от мача си с Владимир Кличко през септември 2015-а година, а бе тормозен и от проточили се проблеми с допинг наказание. Наскоро обаче 29-годишният Тайсън Фюри поднови тренировки и изрази желанието си да се върне на ринга.

Сега 28-годишният Антъни Джошуа, който държи титлите на IBF, IBO и WBA отговори на предизвикателството на Фюри.

Очаква се следващият мач на Джошуа да е за пояса на WBO срещу Джоузеф Паркър през март догодина, а по темата с евентуален двубой с Тайсън Фюри, сподели:

„Не знам дали той реално се завърна и какво е ситуацията с него, но аз знам какво прави и зависи от него да се върне в топ форма. Да ме предизвиква е несъстоятелно, когато не е наясно със себе си. Сега казва, че се нуждае от подготвителни мачове. Така че нека влезе във форма, а тогава да се концентрира върху по-голямата картина.”

 Антъни Джошуа, който победи Владимир Кличко през април в може би мача на годината, заяви още: „Ако иска да излезе направо срещу мен на ринга през лятото, то нека го направим. Топката е в неговото поле, но при всички положения аз съм готов.”