Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) смята, че шампионът на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) е прекалено надценен. "Циганският крал" вярва, че сънародникът му няма да има никакъв шанс срещу него.

"Джошуа е добро момче, което лъска коланите ми. Той е силно момче с добра физика, но какво друго мога да кажа за него? Има нива в тази игра и моите боксови способности са много по-напреднали от неговите. Какво ще кажат хората, когато го направя да изглежда като малко момче на ринга? Ще кажат, че се е бил с мен прекалено рано, че е неопитен, че се е подхлъзнал? Но рано или късно това ще се случи", заяви самоуверения Фюри.

Самопровъзгласилият се за "Циганският крал" Фюри, дори се притеснява, че Антъни Джошуа ще бъда нокаутиран в потенциалната битка за обединение на коланите срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър, битка, която се договаря за първото тримесечие на 2018-та година.

"Това е рискова среща за Джошуа и тя може да съсипе голямата битка между нас, ако той загуби тази битка", добави Тайсън Фюри.

Тайсън Фюри е извън ринга, откакто шокира света на бокса с победата си над Владимир Кличко през ноември 2015-та огдина. Той беше огромна изненада по онова време, тъй като Кличко претърпя първа загуба от цяло десетилетие.

В крайна сметка британеца след това оваканти титлите си, за да се съсредоточи върху психическото си здраве, а след това загуби и боксовия си лиценз, след като призна за употребата на наркотични вещества.

Но през следващия месец (януари 2018г.) Британският боксов борд по контрола (BBBofC) е проведе среща, за да обсъди искането на Фюри лицензът му да бъде върнат. В момента "Циганският крал" провежда ежедневни тренировки, губи телесна маса и се подготвя за завръщането си през април следващата година. Крайната цел за него е битка с Джошуа, което ще бъде най-голямата боксова среща на британска земя.