Промоутърът Еди Хърн обяви, че се уточняват все още някои детайли с Кубрат Пулев, промоутъра му Кале Зауерланд и неговия тим относно потенциалния боксов мач срещу Дилиан Уайт.

„21 юли е потенциална дата за мача на Уайт, но все още не сме постигнали окончателно споразумение с Кубрат Пулев, неговия промоутър Кале Зауърланд и неговия тим. Победителят от този мач ще стане основен претендент за шампионските отличия на Антъни Джошуа“, коментира Хърн в ексклузивно интервю пред „Sky Sports“.

„Дилиан Уайт се завръща след почивка, неговата ръка е излекувана и той няма търпение отново да се боксира. Има големи шансове Дилиан да се появи на ринга в мач през юли“, добави промоутърът.

Уайт е претендент номер 1 за световната титла в категория WBC на Дионтей Уайлдър. В момента обаче американският боксьор води преговори за голям сблъсък срещу Антъни Джошуа.

Хърн вярва, че Уайт заслужава шанс да тества себе си в мач на топ ниво, ако победи Пулев.

Съперникът на Пулев май не е страшилището, за което го мислят

„Дилиан Уайт е претендент номер 1 за световната титла в категория WBC. Той трябва да се бие, за да стане претендент номер 1 и за титлата на IBF. Дилиан е момче, което притежава тежък шампионски удар и може да се справи много добре. Аз вярвам, че той може да спечели. Ако Дионтей Уайлдър не се измъкне и се бие срещу Антъни Джошуа, следващият претендент трябва да бъде Дилиан Уайт“, каза още Еди Хърн.

Има дата и място за мача на Кобрата с Дилиан Уайт

Дилиан Уайт: Ако Пулев го иска, ще си го получи