Световният шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър в последния момент отказа да присъства на боксовия мач между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър в Кардиф.

Уайлдър бе планирано да бъде част от екипа на „Sky Sports“ по време на зрелищната боксова вечер в уелската столица.

"Когато бях нает от „Sky Sports“, им казах, че ще дойда и ще бъда част от боксовата вечер при едно обстоятелство: Ако Джошуа спечели, да вляза на ринга при него, за да го погледна в очите и да му кажа, че искам да го ударя“, коментира Уайлдър.

„Казаха ми, че това няма да е проблем. Няколко дни по-късно получих обаждане от моя мениджър, който ми каза, че няма да мога да направя това. Джошуа е казал, че не ме иска да ринга, говорейки за допълнителна сигурност. Дори чух нещо за ограничителна заповед“, добави Дионтей.

Джошуа срещу Паркър: 15 експертни мнения

„Тогава няма смисъл да ходя до Кардиф и да присъствам“, каза още световният шампион на WBC в тежка категория.

На кантара: Джошуа с почти 3 кг. по-тежък

Боксовата галавечер започва от 22:30 часа българско време, но засега няма официална информация кога Джошуа и Паркър ще излязат на ринга, но това няма да се случи по-късно от 00:30 часа, а може би и дори по-рано.

Срещата ще бъде предавана директно по DIEMA SPORT, както и на интернет платформите PLAY.GONG.BG и PLAY.DIEMAXTRA.BG от 22:30 часа българско време.