Шампионът на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) вярва, че има повече от достатъчно сила в ръцете си, за да нокаутира шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа в предстоящата им среща.

Двамата атлети от световна класа ще се изправят един срещу друг идната събота вечер (31-ви март) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс, а срещата ще бъде предавана директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA, като галавечерта започва от 22:30 часа българско време.

Джошуа иска да бъде като Мейуедър, а не като Майк Тайсън

"Подготвен съм за 12-ет тежки рунда, но знам, че ако нацеля Джошуа чисто, той е аут. Няма да му дам шанс да се възстанови. Ще го преследвам до край и ще го завърша. Той изглежда ядосан и нервен. Аз съм тук, за да спечеля и това е, което ще направя", заяви Паркър.

Новозеландецът без съмнение се намира в най-добрата си форма, но разкри, че преди няколко месеца се е подложил на няколко операции, за да коригира проблема в неговия лакът, за да може сега да бъде на топ ниво.

"В миналото имах доста проблеми с лакътя, но сега, след няколко хирургически намеси, съм добре. Това не ми позволяваше да тренирам на 100%. Този път, обаче, няма извинения. Ако спечеля този двубой, аз съм най-добрият на света; ако загубя тази среща, тогава той е най-добрият. Скоростта се връща, силата се връща и всичко опира до това да изпълня своя план в събота вечер", добави Паркър.

Антъни Джошуа от своя страна, разбира се, също има подготвен план за предстоящата среща, който сподели пред журналисти вчера на официалната пресконференция.

"Разликата между мен и Паркър е тази, че аз знам как да контрирам. Не съм виждал той да използва контра удари срещу никого. Ще го накажа, когато се опита да ме свали. Ще бъде трудно между петия и осмия рунд, но ако всичко върви по план, Паркър ще бъде пречупен в осмия или деветия рунд. Проведох страхотна подготовка и съм уверен във своите сили за предстоящата среща", заяви Джошуа.