Предстоящата тази вечер дългоочаквана обединителна боксова срещу между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър е широко смятана за "най-значимата среща в тежка категория от доста време насам" и определено няма недостиг на мнения, когато идва въпросът кой ще победи измежду двамата.

Шампионът на WBO Паркър ще се изправи срещу шампиона на WBA и IBF Джошуа в Кардиф тази вечер в двубой, който дава началото на пътя за обединяване на най-бляскавата дивизия в спорта.

Това е среща, която бързо улови въображението на боксовата публика и на експертите от и извън ринга.

Представяме ви повечето от тях:

1. Фради Роуч, треньор от залата на славата: "Паркър всъщност е много по-добър боксьор, отколкото хората смятат. Но не мисля, че може да победи Джошуа в този момент".

2. Джарел Милър, американски претендент в тежка категория: "Това е по-равностойна среща, отколкото повечето хора мисля. Паркър има бързи ръце, по-добро движение с крака и по-здрава челюст от тази на Джошуа. Ей Джей смята, че мускулите печелят двубоите и това е виден проблем в последните му две срещи. Предстоящата битка е 50/50, макар че все пак клоня повече към Джошуа, но в никакъв случай не отписвам Паркър.

3. Шанън Бригс, ветеран в тежка категория: Това ще бъде много интересна среща. Паркър има доста добри ръце, Джошуа също. Това ще бъде една добра, бърза и голяма битка в тежка категория. Не знам колко силен удар има Паркър, но ръцете му са наистина бързи, обичам начина, по който той пласира разни удари".

4. Дейвид Хей, бивш шампион в тежка категория: Това ще бъде велика среща между двама млади и непобедени шампиони, които ще заложат титлите си. Това е най-смислената среща в тежка категория от доста време насам. Двубият между Джошуа и Кличко също беше интересен, но Кличко беше на 41 години, старец. Паркър е на 26 години, той е млад, той е в разгара на силите си и никога не е бил свалян в нокдаун. Така че в събота ще разберем кой е най-добрият млад боксьор в тежка категория".

5. Дионтей Уайлдър, шампион на WBC в тежка категория: "Определено смята, че Паркър трябва да нокаутира Джошуа, ако иска да спечели. Това ще стане в късните рундове. Определено давам шанс на Паркър".

6. Анди Руиз, бивш шампион в тежка категория и бивш опонент на Паркър: "Джошуа изглежда силен, но в тежка категория всичко може да се случи. Можете да получите един удар, които да промени цялата среща".

7. Хасим Рахман, бивш шампион в тежка категория: "Не давам никакъв шанс на Паркър... никакъв. Той не може да победи Джошуа".

8. Тони Белю, бивш световен шампион в полутежка категория: "Джошуа ще ияяде Джоузеф Паркър. Много добър едър човек винаги ще победи много добър дребен човек".

9. Лукас Браун, бивш шампион в тежка категория: "Според мен срещата е 70/30 в полза на Джошуа".

10. Тони Йока, олимпийски шампион от Франция и спаринг партньор на Паркър: "Паркър може да поеме удар, никога не сме го виждали на земята. Той има добра скорост и умения. Джошуа е силен, но го видяхме на земята срещу Кличко, а и изпита доста затруднения срещу Такам. Но Джошуа все пак си остава фаворит".

11. Андре Уорд, бивш многократен световен шампион: "Харесвам Паркър, той е атлетичен, едър и силен. Най-важното за него е този момент да не е прекалено голям за него. Ако се справи с напрежението, той има добър шанс".

12. Дилиан Уайт, претендент в тежка категория и бивш опонент на Джошуа: "Мисля, че Джошуа ще спре Паркър до шестия рунд. Не мисля, че Паркър е достатъчно физически силен или психически подготвен. Може и да причини някои проблеми на Джошуа, защото има бързи ръце, но виждам как Джошуа го спира".

13. Джим Ламплей, ветеран коментатор от САЩ: "Мисля, че Джошуа ще нокаутира Паркър. Джоузеф е бърз, но не мисля, че притежава нужните качества, за да задържи Джошуа далече от себе си, а ударите на Ей Джей са специални".

14. Боб Арум, ветеран промоутър: "Джошуа е по-добрият боец, но не мисля, че има добра брадичка. Наистина мисля, че брадичката му е подозрителна. Паркър може да не е най-великият боксьор на света, но той има желязна брадичка. Мисля, че Паркър ще остане на ринга доста време и дори може да нокаутира Джошуа".

15. Върджил Хънтър, уважаван треньор по бокс от САЩ: "Паркър не е бил в стресова ситуация като Джошуа, но има качества, които Ей Джей трябва да вземе на сериозно. Не мога да избера победител, въпреки че на хартия Джошуа трябва да спечели".

Предстоящата обединителна боксова среща между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе днес (31-ви март) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс и ще бъде предавана директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY.DIEMAXTRA.BG от 22:30 часа българско време.