Световният шампион Антъни Джошуа  (21-0, 20 KO) победи Джоузеф Паркър на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф и по този начин стана притежател на титлите на WBA, IBF и WBO.

Дали Джошуа най-накрая ще се изправи срещу Дионтей Уайлдър в опит да спечели и световната титла на WBC?

Отговорът: НЕ!

Просто казано двубой между Джошуа и Уайлдър не е достатъчно голям за САЩ, за да оправдае риска на Антъни Джошуа и Еди Хърн.

Уайлдър (40-0 с 39 KO) е твърде голям риск и ще бъде огромна заплаха за шампиона. Освен това, за съжаление на Уайлдър не носи огромни финансови приходи, защото няма голяма фенска база.  

И какво следва за Джошуа? Коя ще е следващата му битка?

Би било по-целесъобразно Антъни Джошуа да се запознае с американските маси, да се разсее интереса на американците и след това да се изправи един срещу друг с Уайлдър, когато общественият интерес в САЩ вече ще бъде много по-голям. Повишеният интерес винаги е равен на увеличение на приходите. Именно заради това Еди Хърн ще се заеме със задачата да уреди следващия мач на Джошуа да се проведе в САЩ.

Джарел Милър (20-0, 18 KO)

Той е водещият кандидат за следващ съперник на Антъни Джошуа. Милър има отличен рекорд, но все още е зелен и има някои недостатъци. Именно заради това Милър е определян от Хърн и компания като относително безопасен вариант за Джошуа.

Брайън Дженингс (22-2, 13 KO)

Брайън Дженингс загуби само от двама боксьори – Владимир Кличко и Луис Ортис.

Дженингс се изправи срещу Кличко в Ню Йорк през 2015 година, а мачът им привлече голяма аудитория на HBO, средно 1,637 милиона зрители и достигна връх от 1,742 милиона на Nielsen Media Research.

Александър Поветкин (34-1, 24 KO)

Поветкин със сигурност не е първият избор на Хърн, защото ще бъде опасен съперник за Джошуа и победата му няма да повиши интереса към британския боксьор в САЩ.

Ако от WBA направят Поветкин задължителен противник за Джошуа, нещата може да станат наистина интересни. Антъни може да няма друг избор освен да се бие с него.

Джошуа: Ще нокаутирам и Уайлдър, нека го направим!

Макар и без нокаут, Джошуа взе скалпа и на Паркър

Триумфът на Антъни Джошуа с трите колана за победителя​

Паркър след загубата: Победи ме голям шампион​