Голямата звезда на професионалния бокс Антъни Джошуа изрази огромното си задоволство от успеха над Карлос Такам в Кардиф. Това беше мач, до който се стигна заради контузията на Кубрат Пулев, който всъщност беше титулярът за битката с британеца. 

"Беше удоволствие да се бия с Такам. Искам да се бия, а не да чакам съдийски решения. Хубав мач, но реферът реши да го спре. Моите уважения към Карлос, стана хубав мач. Гледах съперника, опитах да го пречупя рунд след рунд. Хората искаха да го видят в безсъзнание и това се опитвах да постигна." 

"Щеше да се случи със сигурност, но реферът спря двубоя. Спечелих, сега гледам към 2018 г. Май носът ми е счупен, не можех да дишам. Няколко месеца ще ми трябват да го излекувам и продължавам с тренировките. Ако покажа знак на слабост, съперникът щеше да се възползва", заяви Джошуа след мача.

Той коментира и най-сериозното поражение, което получи в тази битка. В самото ѝ начало носът му пострада след влизане с глава на Такам, като останаха съмнения, че има фрактура.  

"Нека ми наместят носа, след това ще продължа да израствам в бокса. Искам да давам на хората, което искат. Трябва да се случи мачът с Деонтей Уайлдър. Имам няколко задължителни защити, трябва да се бия за няколко титли. Трябва да изпълня задълженията си, когато се случи, вратата ми е отворена за всеки съперник", заяви Джошуа и коментира следващите си битки. 

"Ситуацията е такава, че ако мога да си осигуря мач за някоя друга титла, ще трябва да овакантя друга. Благодаря на семейството си за всичко. Не е моето решение какво се случва извън ринга, но всичко зависи какво искат хората. А те искат да се бия в Британия. Боксът обединява хората, нека го правим във Великобритания", завърши Джошуа.