Атлетическата комисия на щата Невада взе решение да удължи наказанита на Хабиб Нурмагомедов и Конър МакГрегър, докато не приключи разследването относно скандала, който се разрази след края на боя помежду им за световната титла в UFC.

След победата си на 7 октомври, Нурмагомедов прескочи октагона и се хвърли да се бие с хора от треньорския екип на МакГрегър.

В същото време ирландецът бе налаган сериозно от представители от екипа на Нурмагомедов.

Комисията все пак гласува за изплащането на половин милион долара от хонорара на Нурмагомедов, след като той бе изцяло спрян заради разразилото се меле.

Останалата половина от хонорара на руснака ще бъде удържана до произнасянето на дисциплинарното заседание, което ще се проведе през декември.

И двамата бойци бяха помолени да присъстват лично на изслушването.

Правата на двамата бяха прекратени до 15 октомври, но комсията гласува единодушно за удължаването на забраните на Нурмагомедов и МакГрегър до следващото заседание, когато въпросът се очаква да бъде решен.

„Разбирам, че атлетическата комисия на щата Невада прави задълбочено разследване, което съм уверен, че ще донесе полза на клиента ми“, коментира мениджърът на МакГрегър – Оди Атар.

Нурмагомедов приклещи в хватка МакГрегър в четвъртия рунд и ирландецът беше спрян по медицински причини.

Членовете от екипа на Нурмагомедов също бяха въвлечени в скандала, след като започнаха да налагат МакГрегър в октагона.

Трима от екипа на Хабиб бяга арестувани, а по-късно освободени, след като МакГрегър отказа да повдигне обвинения срещу тях.

Нурмагомедов се извини след инцидента, но заяви, че е бил провокиран от коментарите на МакГрегър преди боя между двамата, когато ирландецът коментира религията, страната и бащата на дегестанеца.

Хабиб Нурмагомедов и Конър МакГрегър са заплашени с доживотни наказания, а също така двамата могат да бъдат глобени и с по 3 милиона долара заради екшъна, който се разигра в Лас Вегас.

Макгрегър: Загубих честно, но искам реванш

Временно отстраниха Макгрегър и Хабиб

Нурмагомедов с яростна заплаха да напусне UFC

Лудо посрещане на Хабиб, бесни танци по улиците в Дагестан

Бащата на Нурмагомедов: Аз ще го накажа по-сериозно от UFC

Босът на UFC: Нурмагомедов остава шампион

Хабиб взе пояса си, иначе щял да потроши колата на шефа

Хабиб на крака при Владимир Путин

Конър спаси от затвор хората на Нурмагомедов

Боецът, който удари Макгрегър, се хвали в социалните мрежи