Конър Макгрегър е причината трима души от антуража на Хабиб Нурмагомедов да избегнат затвора.

Тримата бяха арестувани след разразилия се масов бой на октагона и на трибуните след сблъсъка между руснака и ирландеца.

Президентът на UFC Дейна Уайт първоначално бе убеден, че те ще прекарат време в затвора, но трябва да благодарят на Макгрегър, че това няма да бъде факт.

"Те бяха освободени, защото Конър не повдигна обвинения", каза Уайт.

Все пак Уайт уточни, че въпреки липсата на обвинения, няма да остави инцидента да се размине без последствия. 

Смята се, че двама от тримата задържани са бойците от UFC Ислам Махачев и Зубайра Тухудов, които "никога повече няма да се бият", обяви босът на UFC.

Тухугов по принцип трябва да се бие в едно от главните събития на UFC Fight Night 138, където трябва да срещне съотборника на Макгрегър Артьом Лобов.

Именно Лобов бе човекът, който започна целият скандал през април, завършил с атаката на Макгрегър срещу автобус, пълен с бойци на UFC.

Атлетическата комисия на Невада вече е започнала разследване на случилото се, а Уайт загатна, че въпросните бойци могат да имат проблеми с визите си оттук насетне. "Ще видим какво ще се случи. Правя това от 18 години и не мога да съм по-разочарован. Дори не съм ядосан. Просто съм много разочарован."

Всичко след скандала:

Арестуваха трима от хората на Хабиб

Боят след боя: Вижте невероятните кадри след Макгрегър-Хабиб

Хабиб: Путин ме поздрави за победата

Отнемат титлата на Хабиб и го оставят без хонорар от голямата победа?