Бащата на шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов - Абдулманап - обеща да накаже сина си по най-строгия начин заради мелето, което той предизвика след победата си над ирландската суперзвезда Конър Макгрегър на събитието UFC 229.

"За Хабиб трябва да има най-тежкото наказание. Много съм му много ядосан за постъпката. За мен преди всичко трябва да има дисциплина. В октагона можеш да правиш каквото си искаш, но извън него има цивилни, има деца, има и жени. Не можеш да си позволиш такова държание", заяви Абдулманап.

"Няма да укорявам нито Тухунов, нито Абубакар, нито Ризван", продължи той, визирайки тримата души от екипа на Хабиб, които бяха арестувани, след като участваха в последвалата свада с Конър Макгрегър и хора от екипа му.

"Няма да укорявам и Емирагаев, който удари Макгрегър, защото това се случи в октагона, а там е мястото за спектакли. Всичко извън октагона обаче трябва да бъде мирно - бийте се в октагона!", завърши Абдулманап.

"Хабиб обаче прескочи оградата на октагона и с това прекрачи всички граници. И все пак онзи човек (Дилън Данис) сам провокира тази ситуация, защото обиди и мен, и Хабиб, и екипа му, и религията ни. Но все пак не одобрявам реакцията на Хабиб. Аз също съм отговорен за нея, защото това е моят син. Аз ще накажа Хабиб много по-лошо от UFC”, завърши Нурмагомедов-старши.

Нужно е да отбележим, че на пресконференцията след UFC 229 самият Хабиб изрази убеждението си, че ще влезе в сериозен конфликт с баща си при завръщането му вкъщи.

"Баща ми ще ме пребие, когато се върна вкъщи. Със сигурност не ми е харесало това, което направих", заяви още тогава Нурмагомедов-младши.