Българската звезда в бокса Кубрат Пулев коментира решението на Атлетическата комисия на щата Калифорния да му спре правата за следващите шест месеца. Според него, това е просто част от пътя, по който е поел, а именно да се цели в световната титла в тежка категория.  

"Това нещо е, което допълнително ме обогатява. Това е част от пътя към моята цел, а тя е да стана световен шампион в тежка категория. Така че тия неща за мен са нормални, беше интересно. В този момент бях емоционален, напълно нормално, ако и тогава не съм емоционален, не знам кога трябва да съм", заяви Пулев ексклузивно пред NOVA.

Той коментира и самото изслушване, като според него е трябвало да бъдат допуснати и въпросите от неговия щаб за поведението на Джени Суши преди и след въпросната прословута целувка. Според Кобрата, това е част от истината и тя е трябвало да бъде чута.  

"Трябваше да бъдат допуснати въпросите за поведението ѝ на афтърпартито, защото това е част от истината. Нещата не са само самото действие, имат си и последствия. От тези последствия се разбира каква е истинската фактология, това е част от нещата, реалната истина. Всички търсим истината. Именно затова беше това изслушване, да се разбере истината и затова трябваше да се чуят и тези неща, но те счетоха, че не е необходимо." 

"Не смятам, че ще се стигне до нещо, което те да получат (за пари). Най-важното е, човек за да иска да вземе, трябва да даде. Те искат да вземат нещо, при условие, че те не са дали нищо. Искат един вид да ми спрат правата. Ми хубаво, нека ги спрат, но на какво основание. Грешката е грешка, съжалявам, извиних ѝ се пред комисията, извиних ѝ се и на нея, и на адвокатката ѝ, и на цялото общество", сподели още Пулев.

Въпреки наложеното наказание, потърпевшата Джени Суши изрази сериозно съмнение, че българският боксьор съжалява за деянието си. Пулев обаче обяви, че си е взел поуките и няма намерение да продължава да се извинява за делото си.  

"Аз си осъзнах грешката, тя дали ми вярва, или не, не мога да ѝ се извинявам постоянно. Аз все пак си имам своето достойнство и на колене няма да ѝ падам, нито ще им целувам ръцете, аз ръце не целувам. Аз съм си аз, приемам си грешката, но в крайна сметка нито съм извършил убийство, нито съм направил нещо подсъдимо", заяви той и сподели как би реагирал след интервюто, ако знаеше какво ще се случи.  

"Ако знаем бъдещето, със сигурност шяхме да го изживеем по друг начин. Но затова сме интересни хората, затова всички ценим и обичаме живота и никой не иска да умира. От днешна гледна точка - нямаше да я докосна. Аз съм истински човек и това, което мисля, това казвам. Именно затова сам си навличам проблеми, но това съм аз." 

"Много неща научих от този случай. Смятам, че този мач с Джошуа ще се проведе, макар и малко по-късно. Сега продължаваме нагоре към върха", сподели Кобрата пред NOVA. 


Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев

След наказанието: Стъпките за реабилитацията на Кобрата

Кобрата разказа своята истина по казуса със Суши

Суши може и да успя, но Дину май ще се прости с идеята за реванш

Пулев победи Дину и извън ринга

Кубрат: Ако знаех какво ще последва, нямаше да докосна Суши

Суши сега се изкара жертва и на кибертормоз от Андреа

Адвокатката на Суши: Засега не планираме граждански иск

Михаил Таков: Това е тежко наказание