Спортната комисия на щата Калифорния може и да уважи искането на репортерката Дженифър Равало за отнемане боксовия лиценз на Кубрат Пулев, но неговият победеният от него през март Богдан Дину няма особени поводи да се надява, че ще получи реванш.

На 23 март 38-годишният Пулев нокаутира румънския опонент в мач от тежка категория, при който залогът беше статутът на Кобрата като задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която се държи от суперзвездата Антъни Джошуа.

След като скандала „Целувкагейт” се раздуха стана ясно също, че Дину обжалва резултата от срещата, като претендира, че нечист удар на Кобрата в неговия тил е оказал огромна роля за постигането на нокаута.

На днешното си заседание Атлетическата комисия на Калифорния отчете наличието на подобно попадение, което противоречи на правилата, но ако се съди по реакциите на нейните членове, те не вярват, че то е оказало ключово влияние върху развоя на срещата. Все пак решението все още не е взето официално, като тепърва ще бъде обявено.