Маститата американска адвокатка Глория Олред, която защитава Джени Суши по делото за сексуално посегателство от страна на българския боксьор Кубрат Пулев обяви, че засега не се планира граждански иск по този казус. Но може би ключовата дума в случая е "засега". 

"Имаха няколко опции - да му отнемат лиценза, да му вземат за Калифорния, да му наложат глоба или да го накажат по друг начин. Не сме искали никакви суми, това са лъжливи истории. Нямаме такъв план към този момент, не сме подали и криминално оплакване в прокуратурата", заяви Олред пред NOVA и разкри мотивите на клиентката си. 

"Това, което Джени направи, е много важно, не само за нея. Тя прави това, за да защити и други жени-репортерки. Сега той е предупреден от комисията, че ако направи това на някой друг, ще загубиш лиценза си завинаги в Калифорния. И това е, само защото Джени имаше това видео. Ако го нямаше, едва ли някой щеше да ѝ повярва", сподели още юристката.

Тя се изсмя на защитната теза на българина, че е действал по този начин заради състоянието си след двубоя с Богдан Дину и множеството удари, които е понесъл. 

"Ако той предлага това като оправдание, че е бил ударен по време на мач, това означава ли, че после всеки, който е бил ударен по време на мач, трябва да целува репортерките по устните, защото е бил ударен по главата. Това е безумно и освен това е извън закона." 

"Това е сериозно - не е само тормоз, но и отмъщение, защото се е оплакала. И след това се опитаха да я унижат с това, което е направила в друг момент от живота ѝ. Всичко това е без значение за факта, че я е целунал и сграбчил. Това е престъпление, това е сексуален тормоз", заяви Глория Олред.


Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев

След наказанието: Стъпките за реабилитацията на Кобрата

Кобрата разказа своята истина по казуса със Суши

Суши може и да успя, но Дину май ще се прости с идеята за реванш

Пулев победи Дину и извън ринга

Кубрат: Ако знаех какво ще последва, нямаше да докосна Суши

Суши сега се изкара жертва и на кибертормоз от Андреа

Адвокатката на Суши: Засега не планираме граждански иск

Михаил Таков: Това е тежко наказание