Срещу кого ще се изправи Антъни Джошуа в следващата си среща?

Кобрата се подложил на процедури като тези на Надал

Можеше ли Кубрат за излезе срещу Джошуа?

Кубрат ще се бие в Чикаго

Кобрата без операция, ускорява възстановяването си

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages

Предлагаме ви петимата най-вероятни кандидати, които ще се опитат да свалят британеца от трона в тежка категория.

Нужно е да отбележим, че реда, в който подреждаме бойците не е показателен за това кой е най-вероятният му следващ опонент.

1. Тайсън Фюри

Неговото огромно желание да се върне отново във форма, за да се изправи срещу Джошуа е нещо, което мнозинството от фенове приветства с отворени обятия. Редовни публикации на Фюри в социалните мрежи от различни фитнес зали показват желанието му да се завърне на върха в света на бокса.

Ако "Циганският крал" успее да се върне във върхова форма, следващата година е много вероятно да видим жестока битка между двамата най-успешни боксьори в тежка категория в модерната история на бокса във Великобритания.

Тайсън Фюри

източник: Gulliver/GettyImages

2. Дионтей Уайлдър

Уайлдър е отчаян в желанието си да се бие с Джошуа. С 39 победи в резюмето си и 38 нокаута, американецът на хартия вероятно е най-трудният тест, пред който Джошуа може да се изправи.

Евентуална среща, която вероятно ще се проведе във Великобритания, ще бъде едва втора битка за Уайлдър извън САЩ. В първата си такава той нокаутира Одли Харисън за само 70 секунди през 2013-та година.

Джошуа изрази необходимостта да бъде търпелив в организирането на толкова големи битки и заяви: "Винаги съм се занимавал с преговорите на затворени врати. Когато всичко е готово, ще го съобщя публично".

Дионтей Уайлдър

източник: Gulliver/GettyImages

3. Дилиан Уайт

След битката им през януари миналата година, Уайт без съмнение би искал отново да се бие с Джошуа. Интензивното съперничество между двамата разпродаде за часове О2 Арена, а милиони зрители гледаха битката пред малкия екран.

Въпреки че беше нокаутиран в края на вечерта, Уайт стана първият боец, който е успял да нарани Джошуа по време на професионалната му кариера, и това със сигурност ще му даде увереност, ако двамата отново се изправят един срещу друг.

Уайт обясни, че ако двамата отново се бият, изходът ще бъде различен.

"Да се бия с него отново, това ще бъде друга история. Той показа, че е уязвим, когато му окажат натиск".

Дилиан Уайт

източник: Gulliver/GettyImages

4. Кубрат Пулев

Най-добрият професионален боксьор на България Кубрат Пулев бе изключително близко до среща с Джошуа в края на миналия месец, но трябваше да се оттегли две седмици преди срещата, заради получена контузия в рамото.

Кобрата все още вярва, че заслужава среща с Джошуа и ще направи всичко по силите си, за да стигне отново до британеца.

Последната битка на Пулев бе през април срещу Кевин Джонсън - битка, която той спечели чрез единодушно съдийско решение. Единствената загуба на родния атлет дойде срещу Владимир Кличко през 2014-та година, когато той беше нокаутиран в петия рунд на битката им в Германия.

Кубрат Пулев

източник: Gulliver/GettyImages

5. Джоузеф Паркър

Третият непобеден боксьор в този списък е поредната опасност за трона на Джошуа - шампиона на WBC Джоузеф Паркър. В последната си битка новозеландеца направи задължителната си защита и победи братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи. Това означава, че сега е свободен да направи битка за обединение на коланите.

В последните няколко седмици упорито се говори, че най-вероятният следващ съперник на Джошуа е именно Паркър, но двете страни така и не могат да стигнат до споразумение за битка, тъй като финансовите изисквания на новозеландеца са твърде високи според промоутъра на Джошуа Еди Хърн.

Джоузеф Паркър

източник: Gulliver/GettyImages